Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 06:51 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/resor/usa/tio-speakeasybarer-i-new-york/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Resor

Tio speakeasybarer i New York

Foto: Linda Forsell

Apothéke
Den här baren har inspirerats av gamla tiders apotek, eftersom apoteket var det enda stället som hade rätt att sälja alkohol. Inredningen är urtjusig och värd ett besök bara den. Alkoholen kommer från små anrika bryggerier och blandas med juicer gjorda på närproducerad frukt och örter som odlats på det egna taket. För att komma in krävs ett lösenord, men så länge det inte är fullt är det möjligt att övertala den 20-talsklädde dörrvakten att ge en ledtråd.
9 Doyers St, Chinatown

The Back Room
För att komma till baren måste du gå nedför en trappa och genom en mörk liten gränd. Här serveras drinkarna i tekoppar och ölet i papperspåsar ”för att lura misstänksamma poliser”. Gå dit en vardagskväll eftersom stället blir packat tidigt på helgerna.
102 Norfolk St, mellan Delancey St & Rivington St, Lower East Side.

Bathtub Gin
Baren som har tagit sitt namn från den vanligaste spriten under förbudstiden ligger bakom en anonym dörr i ett takeawaykafé med cupcakemeny. Väl inne kan du sitta på badkarskanten och dricka gindrinkar. Har du tur bjuds det på burleskshow. Går man hit en vardag är det oftast inga problem att få plats eftersom baren är relativt stor.
132 9th Ave, mellan 18th St and 19th St, Chelsea.

Death & Company
Till skillnad från många andra lönnkrogar har Death & Company sitt namn skrivet i trottoaren utanför. Gå dit tidigt på kvällen, för det går inte att boka bord och är ofta fullt. När du ringer på dörren öppnar en 20-talsklädd dörrvakt. Är det fullt skriver han upp ditt telefonnummer och ringer när det finns plats. Stället är känt både för goda drinkar och för god mat.
433 East 6th St, Lower East Side.

Blind Barber
Det här är en speakeasy och trendig herrfrisersalong – i ett. Baren ligger bakom en grön dörr inne i salongen och är inredd med 20-talsrutiga golv och mysiga bås med soffor. På vardagarna är det ett mysigt ställe för en dejt. På helg­erna ska det vara betydligt röjigare.
339 E 10th St, East Village.

Café Select
En lite ruffigare bar som döljer sig på andra sidan restaurangköket på Café Select. Om du törs är det bara att öppna svängdörren som leder in till köket, följa gången rakt fram och träda in i rummet på andra sidan. Trots att Café Select är en lite finare restaurang, är baren där bakom ett mörkt och kalt krypin jämfört med andra speakeasybarer som är betydligt mysigare. Det finns relativt få spritsorter och det är inte helt lätt att se sina vänner. Men behöver du inte 20-talstemat och gillar avskalade och rustika miljöer har du kommit rätt.
212 Lafayette Street, Soho

Milk & Honey
Baren ligger gömd bakom en brun källardörr som är väldigt lätt att missa. Men tittar man noga hittar man ett litet M-H utmärkt på dörren. Stället tar bara emot sällskap på mindre än fem personer och man måste reservera bord för att släppas in. Det görs på reservationsny@mlkhny.com. Observera att de bara tar emot kontanter.
134 Eldridge St, mellan Broome St & Delancey St, Lower East Side.

The Mulberry Project
Det här är en speakeasy utan 20-talsinredning och en av de svårare att hitta eftersom dörren ligger innanför en annan källardörr. Du får helt enkelt chansa lite. I stället för drinklista finns en lista med smaker och spritsorter som du får kombinera som du vill. Maten är också bra, men portionerna små. Om du planerar att gå dit lite senare på kvällen är det bra att boka bord på mulberryproject.com.
149 Mulberry Street, Little Italy.

Please Don’t Tell
PDT ligger gömd bakom en gammaldags telefonhytt innanför en grillbar. För att komma in måste du gå in i telefonhytten, lyfta luren och slå en etta. Stället är populärt och blir snabbt fullt, så om du vill slippa vänta är det klokt att ringa och reservera bord innan. För telefonnummer, se pdtnyc.com.
113 St. Marks Pl, East Village.

The Raines Law Room
Baren ligger gömd bakom en vit dörr. Här kan man mingla och se på medan bartendrarna blandar drinkar i köket eller gömma sig bakom tunga draperier i något av båsen i loungedelen. Kolla in raineslawroom.com för inspirerande bilder och bordsbokning.
48 West 17th Street, Flatiron

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt