Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Spel

Svenska spelet ”Tom Clancy’s the division” kan bli nästa stora kulturexport

Den Malmöbaserade spelstudion Ubisoft Massive har utvecklat 2016 års sannolikt största svenska kulturexport: datorspelet ”Tom Clancy’s the division” som lanserades på tisdagen.

1. Vad handlar spelet om?

– Om en grupp agenter som ska försöka återställa ordningen efter en omfattande pandemi som har slagit ut New York. Temat för spelet är samhällets sårbarhet och det bästa stället vi kunde komma på för att visa detta var just New York, som på många sätt är den skinande juvelen av vår civilisation när det gäller komplexa storstäder, säger Martin Hultberg på Ubisoft Massive.

2. Varför tror du att samhällskollapser och dystopier är så populära i datorspel?Foto: Ubisoft Massive

– Det är populärt inom i princip all form av media och kultur. Dystopier har fascinerat människan så länge vi har skriftlig historia. Också Bibeln är på sina ställen ganska dystopisk och apokalyptisk. Det är en del av den mänskliga naturen.

3. Vad betyder det ekonomiskt att spelet har utvecklats i Sverige?

– Vi har växt från ett företag med drygt 200 namn till nästan 400 i dag för att klara av den här leveransen. Och det är fasta anställningar. Tanken är att vi ska göra ett spel som ska leva i många år, så det är en markant investering i Malmöområdet.

Foto i text: Ubisoft Massive