Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 22:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/153-mal-pa-22-matcher-josefin-johansson-valjer-nykomlingen/

Sport

153 mål på 22 matcher – Josefin Johansson väljer nykomlingen

Josefin Johansson i Guif-tröjan. Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån

Nyblivna elitserielaget GT Söder har skrivit kontrakt med allsvenska skyttedrottningen Josefin Johansson. 

– ”Jossan” är en tvåvägsspelare som också kommer bidra med tuffa tag i försvaret, säger tränaren Vaggo Schjölin på klubbens hemsida. 

Rätta artikel

Med 153 mål på 22 matcher delade 27-åriga Josefin Johansson, som skrivit på ett ettårskontrakt, segern i den allsvenska skytteligan med Ida Holm från Hellton.

Johansson väljer att lämna Guif, som förlorade kvalet till högsta serien mot Boden, för att förstärka GT Söder som kommande säsongen blir enda laget från Stockholms kommun i handbollens högsta serier.

– Jag gillar att trycka i uppspelen och komma till lägen i fas två. Min främsta styrka är mitt skott och skytte utifrån, berättar Johansson.

GT Söder hade redan i allsvenskan ett starkt skytte då Johanna Widgren slutade femma i skytteligan med 123 mål, Yasmin Domonj kom åtta med sina 105 mål och Julia Grahn, som bara spelade 21 matcher, hann med 93 mål och slutade tolva i skytteligan.

Kantspelaren Sofia Tenglin, 24 år, lämnar också hon Guif för GT Söder. 

Lämnar klubben gör Rebecca Järnholm, Elin Grahn och Josefin Idegran som alla kom till GT Söder inför säsongen 2018–2019.

GT Söder kommer att lämna Sköndalshallen som inte uppfyller kraven för spel i högsta serien. Inte heller Farstahallen, som låg närmast till hands, godkänns vilket innebär att GT Söder nu flyttar in till klassiska Eriksdalshallen.

Läs mer: 36-årige Larholm: Bättre fysiska värden än någonsin