Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-27 15:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/25-nya-miljoner-till-idrotten/

Sport

25 nya miljoner till idrotten

Idrotten fortsätter att ta stor ekonomisk skada under coronapandemin. Nu får tusentals föreningar en ny utbetalning av spelbolagspengar som hjälp.

TT Text

Svenska spels initiativ Gräsroten delar ut pengar till idrottsföreningar runt om i Sverige. Spelbolagets kunder väljer vilken förening de vill att deras pengar ska skänkas till.

Detta år, när den ekonomiska påfrestningen för många föreningar är stor, har spelbolaget redan gjort en extrautbetalning. I april delade man ut omkring 20 miljoner.

Nu i november kommer den ordinarie årliga utbetalningen och ytterligare 25 miljoner kronor delas senare i veckan ut till idrottsföreningar över hela landet.

”Det har varit ett och fortsätter alltjämt att vara ett utmanande år för alla, och den svenska idrottsrörelsen utgör inget undantag. Därför ser vi extra mycket fram emot årets utbetalning av Gräsroten där vi, med vårens förskottsutbetalning inräknad, delar ut totalt 45 miljoner kronor till ungdomsidrotten.”, säger Patrik Hofbauer, vd på Svenska Spel.

Totalt kommer 8.814 föreningar inom 72 olika idrotter ha fått ekonomiskt bidrag från Gräsroten.

”Genom Svenska Spels Gräsroten får landets fotbollsföreningar ett välkommet tillskott i klubbkassan. Just i de här tiderna behöver föreningarna allt stöd de kan få.”, säger herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson.

Ämnen i artikeln

Svenska Spel

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt