Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-08 06:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/300-sponsorsmiljoner-villkoras-av-aktioner-for-manskliga-rattigheter/

Sport

300 sponsorsmiljoner villkoras av aktioner för mänskliga rättigheter

Bygget av arenorna till fotbolls-VM i Qatar 2022 har skördat många dödsoffer. Det svenska fotbollförbundet försöker nu med påtryckningar på Fifa uppmärksamma villkoren för byggnadsarbetarna.
Bygget av arenorna till fotbolls-VM i Qatar 2022 har skördat många dödsoffer. Det svenska fotbollförbundet försöker nu med påtryckningar på Fifa uppmärksamma villkoren för byggnadsarbetarna. Foto: Kin Cheung AP

Ett nytt avtal med storsponsorn Svenska Spel förbinder de stora svenska idrottsförbunden att jobba mot att mästerskap inte läggs i länder med bristande mänskliga rättigheter. Åker förbunden ändå till den typen av länder måste de uppmärksamma problemen.

– Det här är första steget i arbetet med de här frågorna, säger Zenita Strandänger, chef för spelansvar och hållbarhet på Svenska Spel.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in