Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

34 personer såg Kalix ”hemmamatch”

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

34 tappra åskådare tog sig till Relita-hallen i Uppsala för elitseriemötet mellan Kalix och Broberg-Söderhamn.

Inte så konstigt kanske, med tanke på att avslagstiden var 14.20 och att hemmalaget Kalix ”bara” hade 90 mil att ta sig till arenan.

Kylan förhindrade spel i Kalix, och bandyförbundet lyckades skaka fram Uppsala som kompromisslösning.

– De har redan en inställd match sedan förr, och programmet är så komprimerat att det inte går att få in en match på annat sätt. Det här medför såklart ett inkomstbortfall för dem, men vi är tacksamma att det gick att genomföra matchen. Kravet från Kalix sida var en sådan avslagstid så att de skulle hinna resa till och från matchen under samma dag, säger Lasse Wennerholm på förbundet.

Publiken på plats fick se Kalix vända ett 1–3-underläge till seger med 7–4.

Glädjande för Kalix var också att många löste biljett fast de inte var på plats.

Klubbens kanslist Anette Wikström:

– Som det ser ut nu är det 300 personer som fört över olika summor. Ett flertal har dessutom sagt att de betalat in på bankgiro, men det ser vi inte förrän i morgon. Och så har vi haft några här som betalat kontant, säger hon till Bandypuls.se.

Det spelades ytterligare en elitseriematch i Uppsala på onsdagen. Serieledande Västerås SK krossade hemmalaget Sirius med 10–2. Både Tobias Holmberg och Janne Rintala sköt tre mål vardera. Till den matchen kom 329 åskådare.

Tvåan Villa–Lidköping, två poäng bakom Västerås, vann över Vänersborg med 5–1. När både Sandviken (4–6 borta mot Vetlanda) och Hammarby (2–5 hemma mot Edsbyn) föll kunde Bollnäs klättra upp på tredje plats via segern borta över Kungälv, 4–2.