Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 21:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/aberg-historisk-svensk-varldsetta/

SPORT

Åberg historisk svensk världsetta

Ludvig Åberg.
Foto: BIldbyrån

För första gången i historien har en svensk herrgolfare klivit upp på förstaplatsen på amatörernas världsrankning.

TT Text

Ludvig Åberg, 22 år från Eslöv, spelar till vardags collegegolf för Texas Tech, och klättrar upp som ny världsetta på den senaste listan, efter att tidigare ettan, japanen Keita Nakajima, blivit proffs.

Det är över huvud taget ovanligt med svenska världsettor i golf. De enda tidigare exemplen, enligt det svenska golflandslaget, är Annika Sörenstam, som toppade damernas världsrankning, Frida Kinhult, som ett tag var världens bästa amatör, och Johan Kammerstad, som varit världsetta i paragolf.

Även på damernas amatörrankning är det just nu svenskt högt upp i form av Ingrid Lindblad, som ligger tvåa.

Ämnen i artikeln

Golf

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt