Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 21:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/aik-forstarker-mittfaltet-med-landslagsman/

SPORT

AIK förstärker mittfältet med landslagsman

Vincent Thill är klar för AIK.
Vincent Thill är klar för AIK. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Vincent Thill är klar för AIK. Klubben meddelar på sin webbplats att man lånar in mittfältaren från Vorskla Poltava.

TT Text

AIK lånar in ett bekant ansikte. Vincent Thill var nyligen med när AIK Europakvalade mot Vorskla Poltava, då spelade luxemburgaren för det ukrainska laget.

22-åringen imponerade så pass mycket att AIK valde att agera.

”Vincent är en spelare som är skicklig på små ytor och har en fin vänsterfot. En offensivt balanserad spelare som ökar konkurrensen på flera positioner då han kan spela både på kant och centralt”, säger sportchefen Henrik Jurelius på AIK:s hemsida.

Med anledning av Rysslands intåg i Ukraina har spelare fått tillåtelse av internationella fotbollsförbundet, Fifa, att pausa sina avtal till den 30 juni 2023.

Thill valde att utnyttja den möjligheten efter bara två matcher för Vorskla och lånas ut till Stockholmsklubben över perioden.

”AIK imponerade på mig med deras supportrar. Jag är väldigt taggad på att få debutera för klubben”, säger nyförvärvet.

Han har tidigare, under den här säsongen, spelat för Örebro i superettan och har representerat Luxemburg 42 gånger och gjort tre mål. Thill får tröjnummer 17.

Ämnen i artikeln

Fotboll
AIK Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt