Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 14:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/aik-har-rustat-for-att-vinna-sm-guld-med-mr-magic/

Sport

AIK har rustat för att vinna SM-guld med ”Mr Magic”

Villa Lidköpings Johan Esplund har skrivit på för AIK. Han blir kanske lagkamrat med Patrik Nilsson, nytt kontrakt ej klart.
Villa Lidköpings Johan Esplund har skrivit på för AIK. Han blir kanske lagkamrat med Patrik Nilsson, nytt kontrakt ej klart. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

AIK Bandy storsatsar inför den kommande säsongen.

Fyra av Sveriges största stjärnor har skrivit på.

– AIK vill vinna titlar, säger sportchefen Jonas Galotta.

Med sju nyförvärv förstärker AIK en redan stark trupp som förra säsongen var nykomling och tog sig till kvartsfinal efter att ha slagit ut Hammarby.

Sedan tog säsongen slut i matchserien mot Villa Lidköping.

Nu är målet betydligt högre.

Sportchefen Jonas Galotta går igenom nyförvärven.

Erik Pettersson, Neftyanik:

– ”EP” är världens bästa bandyspelare som faktiskt har hamnat lite i skymundan i detta transferfönster. Det kan bero på att han har tillbringat de senaste tre säsongerna i Ryssland och att gemene man därför har lite sämre koll. Vi talar om en urkraft som vann den ryska skytteligan och som endast är 24 år. EP kommer göra många mål i AIK:s tröja.

Linus Pettersson, Sandviken:

– I Linus får AIK en världsback som dessutom är svartgul i själen. En riktig klasspelare som är bofast i landslaget.

Johan Esplund, Villa Lidköping:

– Elitseriens ”Mr Magic” med en svåröverträffad teknik. Ingenting är för svårt för Johan Esplund att utföra på isen. En garanti för att publiken ska gå hem med ett leende på läpparna.

Tobias Nyberg, Vetlanda:

– Tobias fick sitt internationella genombrott i vintras med A-landslagsspel som belöning. En modern vänsterhalv som AIK har sökt.

Daniel Andersson:

– Känslan är att comebackande Daniel är den som är absolut mest motiverad. Vi känner inte den minsta oro, Daniel kommer att vara minst lika bra som tidigare.

William Arvidsson, Villa Lidköping:

– Wille är endast 20 år men kommer med säkerhet bli en av Sveriges jobbigaste mittfältare att möta.

Victor Birgersson, Åby/Tjureda:

– En redan lysande målvakt som tar upp kampen med Andreas Bergwall och Kevin Sterner. Har debuterat i A-landslaget trots att han endast är 20 år.

AIK:s storsatsning innebär att man vill etablera sig i toppen.

Är ni klara med spelartruppen inför den kommande säsongen?

– Det återstår lite arbete gällande våra trupper men det är klart att AIK i huvudsak vet hur det kommer se ut 2020/21.

På papperet har ni ett av elitseriens starkaste lag. Hur ser du på lagbygget, ni har ju världsstjärnor på varje position?

 – Vi är oerhört nöjda med nuvarande trupper.

Hur högt spänner ni bågen? Är det SM-guld som är målsättningen?

– AIK vill vinna titlar.

Hur har övergångarna finansierats?

– Samtliga nyförvärv hittills har varit kontraktslösa och därvidlag betydligt enklare att genomföra – jämfört med de ibland komplexa transfers som finns i fotbollens värld. Vi vill tro att AIK är i framkant inom bandyn i detta område.

Vilka reaktioner på satsningen har ni fått från fans och bandy–Sverige?

– Vi har fått en enormt positiv feedback från alla AIK:are. Spel inomhus och med ett lag som utmanar verkar ha gjort sitt. Snart har 35 procent av publikkapaciteten (2.000 platser) sålts i säsongskort och vi är fortfarande i maj. Vad andra lags supporters tycker är vi inte intresserade av.

Vad kommer flytten till hallen i Gubbängen betyda?

– Bandyhallen i Gubbängen ger AIK helt nya förutsättningar både sportsligt och ekonomiskt. För första gången kommer AIK att kunna träna och tävla med perfekta förhållanden och vad det gäller publik och marknad ser vi redan effekten av den stundande flytten med kraftigt ökade intäkter.