Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-09 02:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/aik-match-kan-skjutas-upp-efter-ran/

Sport

AIK-match försenades efter rån mot matbutik

AIK:s nye tränare Bartosz Grzelak anländer till Guldfågeln arena inför den försenade matchen mot Kalmar.
AIK:s nye tränare Bartosz Grzelak anländer till Guldfågeln arena inför den försenade matchen mot Kalmar. Foto: Patric Söderström/TT

Matchen mellan Kalmar och AIK blev kraftigt försenad.

Anledningen?

AIK fastnade i en bilkö på väg till matchen efter ett rån mot en matbutik på Öland.

TT Text

Stockholmslaget har sovit på Öland inför söndagens möte i fotbollsallsvenskan och gav sig av tidigt på söndagen för att vara i god tid.

Det gick... sådär.

Ett rån i Böda på Öland har gjort att AIK tillbringat nästan hela dagen i spelarbussen.

Matchen mot Kalmar skulle ha börjat klockan 14.30, men ny avsparkstid blev 18.00 då AIK anlänt sent till Guldfågeln arena.

– Jag har aldrig suttit i buss så här länge vad jag kan minnas för att komma till en match när man varit så nära, säger AIK:s Sebastian Larsson till Dplay.

– Vad vi har gjort? Inte så mycket. Fått tiden att gå. Vilat, försökt röra sig lite, äta lite. Det har inte funnits så himla mycket att göra.

Polisen har inlett en sökinsats efter de misstänkta gärningsmännen och satt upp kontroller på Ölandsbron, vilket orsakat köbildning.

Matchen mot Kalmar är speciell även eftersom AIK:s nye tränare Bartosz Grzelaks gör debut som huvudtränare sedan han tagit över efter sparkade Rikard Norling tidigare i veckan.

Ämnen i artikeln

AIK Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt