Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 09:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/aik-permitterar-spelare/

SPORT

AIK permitterar spelare och ledare

AIK Fotboll kommer att korttidspermittera bland andra spelare och ledare i det allsvenska herrlaget på 60 procent, meddelar klubben på sin hemsida. Permitteringen är planerad att inledas den 1 april och pågå i minst en månad.

TT Text

”Syftet med permitteringarna är att begränsa den inverkan som coronakrisen har på verksamheten, på kort och på lång sikt. Permitteringarna omfattar hela AIK Fotbolls verksamhet, från elitverksamhet till ungdomsverksamhet och sportkontor”, skriver klubben.

”Jag är otroligt stolt över den laganda som vår organisation har visat och den välvilja som finns hos våra medarbetare och spelare. Att under rådande omständigheter kunna genomföra detta i samsyn känns mycket bra”, säger AIK Fotbolls tillförordnade vd Håkan Strandlund.

AIK gick nyligen ut och bad supportrarna om ekonomiskt stöd på fem miljoner kronor för att ”klara oss igenom den här situationen”. Hittills har insamlingen gett drygt 930 000 kronor.

Läs mer: Spelarna i Elfsborg sänker sina löner

Ämnen i artikeln

Fotboll
AIK Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt