Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 09:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/aik-spelare-misstankt-smittad-hela-laget-i-karantan/

Sport

AIK Fotbolls herrlag i karantän

Foto: Bildbyrån

Minst en person inom AIK Fotboll misstänks ha smittats av det nya coronaviruset. Det uppger den allsvenska fotbollsklubben på sin hemsida.

Samtliga spelare och ledare i klubben är nu beordrade i karantän.

DN Text

Den allsvenska premiären kommer att skjutas på framtiden till följd av coronakrisen. 

Mats Enquist, generalsekreterare i Svensk elitfotboll, sa till DN på onsdagen att man inte hade fått in någon rapport om att en elitspelare har drabbats av viruset, men la till:

– Det skulle förvåna mig om det inte förr eller senare händer. Man får nyktert inse att en väldigt stor del av den svenska befolkningen förr eller senare kommer att drabbas. 

Sent på onsdagskvällen gick AIK ut med att en minst person i klubben uppvisar samtliga kända symptom. Spelare och ledare är satta i karantän.

”De spelare som uppvisar symptom får träningsförbud medan övriga fortsatt tränar individuellt och detta kommer att fortsätta fram tills den 1 april 2020”, skriver klubben på sin hemsida.

– AIK Fotboll tar detta på största möjliga allvar och spelartruppen har högsta prioritet. Beslutet om karantän handlar om stoppa smittspridningen i den mån som det går. Samhället i stort har inte resurser att hantera en kraftig smittspridning. Vi är en fotbollsklubb med begränsad organisation så självklart slår det hårt mot oss att detta nu händer. Vi är fast beslutna att hantera situationen på bästa möjliga sätt, säger AIK:s sportchef Björn Wesström i pressmeddelandet.