Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

AIK ute efter revansch på Kareby

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kareby tog förra året sitt andra SM-guld i klubbens historia när man slog tillbaka AIK med 3–1. På lördagen vill mesta mästarna AIK ta revansch.

”AIK:s trupp är starkare och farligare i år”, säger Matilda Svenler, nyckelspelare i ”Gnaget”.

Det blir tredje raka finalen som kombattanterna AIK och Kareby möts. Första finalen lagen stötte på varandra var 1998 när AIK vann med 7–4. Av fem finalmatcher lagen emellan har AIK vunnit tre och Kareby två. Matilda Svenler är en av AIK:s nyckelspelare och återvände till laget inför säsongen. Hon upplevde därför inte fjolårets bittra förlust. Men hon tror på revansch för laget.

– Vi har breddat truppen till i år och fått in helt nya anfallsspelare. De (Kareby) har kvar i princip samma trupp och har tappat några spelare, säger Matilda Svenler.

De två grundseriematcherna lagen emellan var jämna, båda mötena slutade dock med uddamålsvinst för AIK.

– Jag tycker att vi har ägt de matcherna. Även om det varit uddamålsvinster tycker jag att vi haft kontroll, säger Matilda Svenler.

Från båda håll tror man dock på en fartfylld final med öppet spel.

– Det har varit full fart i matcherna under grundserien med lite ”raggarbandy” fram och tillbaka, jag tror det blir lite samma i finalen, säger Matilda Svenler.

Hennes landslagskollega i Kareby Hanna Dahlström tror också på en välspelad tillställning och vill förstås försvara guldet laget tog ifjol.

– Vår skridskoåkning är starkare än deras. Hur vi agerar framför deras mål kommer avgöra, sen tror jag vi har lite starkare avslut, säger Hanna Dahlström.

Hanna Dahlström har också märkt av ett positivt intresse för laget bland Kungälvsborna.

– Vi får nästan mer uppmärksamhet än herrarna hemma, även om de blev klara med säsongen lite tidigare, säger Hanna Dahlström.

AIK-spelarna hade festplanerna klara om de skulle vinna på lördagen. Men det verkar osäkert om planerna kan förverkligas.

– Vi har lyssnat mycket på Samir och Viktors låt och ville bada på Sergels torg, men sen hörde jag att fontänen inte var vattenfylld, avslutar Matilda Svenler.

SM-final, AIK–Kareby
SVT 2 Lördag 11.00