Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 16:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/albin-ekdal-klar-for-sommar-i-p1/

Sport

Albin Ekdal klar för Sommar i P1

Albin Ekdal är en av fyra sportprofiler som sommarpratar i år.
Albin Ekdal är en av fyra sportprofiler som sommarpratar i år. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

På torsdagen presenterades årets sommarvärdar i P1.

Fyra sportprofiler finns med på listan.

TT Text

Fotbollsspelaren Albin Ekdal, till vardags i Sampdoria och svenska landslaget, ska sommarprata den 25 juli.

– Jag har varit fotbollsproffs i 13 år, om det och om alla med- och motgångar jag haft både på och utanför planen kommer ni att få höra i mitt program, sade Ekdal i sin presentationsvideo.

Före detta tennisspelaren Robin Söderling ska också han göra ett sommarprogram, det sänds den 5 juli.

Även maratonlöparen Mustafa Mohamed kommer att medverka, hans program sänds den 1 augusti.

– Jag kommer att prata om min uppväxt i Somalia. Hur det var att komma till Lysekil i december. Och förstås om löpning och mina bästa upplevelser så här långt, och även de sämsta upplevelserna, sade Mohamed under presentationen.

Ishockeyspelaren Emma Eliasson, som spelat i bland annat Brynäs och Luleå och tagit OS-silver och VM-brons med damkronorna, kommer att sommarprata den 11 augusti.

– Jag har alltid hållit på med lagidrott, så det var såklart väldigt läskigt att få frågan att på egen hand göra ett sommarprat. Men jag har haft jättebra hjälp av min producent, och vi har varit ett kanonteam, sade Eliasson om sitt sommarprat.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt