Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 20:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/albin-ekdal-smittad-av-covid-19/

SPORT

Albin Ekdal smittad av covid-19: ”Mår redan bättre”

Albin Ekdal.
Albin Ekdal. Foto: Robin Lorentz-Allard/TT

Den svenska landslagsmittfältaren i fotboll, Albin Ekdal, har smittats av det nya coronaviruset. Det bekräftar hans italienska klubb Sampdoria.

Serie A-klubben Sampdoria skriver på sin hemsida att flera spelare i klubben har insjuknat, det gäller utöver svensken även den tidigare Djurgårdsspelaren Omar Colley, Antonino La Gumina, Morten Thorsby och lagets läkare Amedeo Baldari.

Albin Ekdal uppmanade på fredagen allmänheten att ta virussjukdomen på allvar och tackade för stödet han fått.

”Jag mår redan mycket bättre efter en dags vila. Jag hoppas att alla tar sjukdomen på allvar. om ni känner minsta symtom så stanna hemma”, skrev han på Twitter.

https://twitter.com/EkdalAlbin/status/1238519881739522060

Italien har drabbats hårdast i Europa av virusutbrottet och på fredagen rapporterade myndigheterna att den totala dödssiffran i landet stigit till över 1.200 personer. Bara på fredagen rapporterade myndigheterna 250 dödsfall de senaste 24 timmarna.

Den svenska landslagsmittfältaren Albin Ekdal uttryckte i tisdags sin rädsla över spridningen av viruset i en intervju med ”Studio ett” i Sveriges Radio.

– I går fick jag en klump i magen. Vi har fått restriktioner om att vi inte får lämna kommunen. Inga restauranger har öppet efter 18.00. Det är träning och sedan bara hem som gäller, sade han då.

– Det påverkar det sociala livet. Min familj har redan åkt hem till Sverige. Det är läskigt att se alla som dör, sjukvården går på knäna i norra Italien.

30-åringen, som har spelat 50 landskamper, är första kända fallet av en svensk idrottsstjärna som har smittats av viruset.

Sedan tidigare står det klart att inga Serie A-spelare är uttagningsbara till de kommande landslagssamlingarna.

Läs mer:

Så påverkas idrotten i världen av det nya coronaviruset – hela listan

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt