Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 13:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/albin-ekdal-smittad-av-covid-19/

Sport

Albin Ekdal smittad av covid-19: ”Mår redan bättre”

Albin Ekdal.
Albin Ekdal. Foto: Robin Lorentz-Allard/TT

Den svenska landslagsmittfältaren i fotboll, Albin Ekdal, har smittats av det nya coronaviruset. Det bekräftar hans italienska klubb Sampdoria. 

Serie A-klubben Sampdoria skriver på sin hemsida att flera spelare i klubben har insjuknat, det gäller utöver svensken även den tidigare Djurgårdsspelaren Omar Colley, Antonino La Gumina, Morten Thorsby och lagets läkare Amedeo Baldari.

Albin Ekdal uppmanade på fredagen allmänheten att ta virussjukdomen på allvar och tackade för stödet han fått.

”Jag mår redan mycket bättre efter en dags vila. Jag hoppas att alla tar sjukdomen på allvar. om ni känner minsta symtom så stanna hemma”, skrev han på Twitter.

https://twitter.com/EkdalAlbin/status/1238519881739522060

Italien har drabbats hårdast i Europa av virusutbrottet och på fredagen rapporterade myndigheterna att den totala dödssiffran i landet stigit till över 1.200 personer. Bara på fredagen rapporterade myndigheterna 250 dödsfall de senaste 24 timmarna. 

Den svenska landslagsmittfältaren Albin Ekdal uttryckte i tisdags sin rädsla över spridningen av viruset i en intervju med ”Studio ett” i Sveriges Radio.

– I går fick jag en klump i magen. Vi har fått restriktioner om att vi inte får lämna kommunen. Inga restauranger har öppet efter 18.00. Det är träning och sedan bara hem som gäller, sade han då.

– Det påverkar det sociala livet. Min familj har redan åkt hem till Sverige. Det är läskigt att se alla som dör, sjukvården går på knäna i norra Italien.

30-åringen, som har spelat 50 landskamper, är första kända fallet av en svensk idrottsstjärna som har smittats av viruset.

Sedan tidigare står det klart att inga Serie A-spelare är uttagningsbara till de kommande landslagssamlingarna. 

Läs mer:

Så påverkas idrotten i världen av det nya coronaviruset – hela listan