Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Äldst och yngst i Djurgården spred glädje på Hovet

Other: Erik Simander/TT

Det var Djurgårdens äldste och yngste spelare som låg bakom ännu en blytung hemmaseger i SHL.

35-årige René Bourque och 19-årige Marcus Davidson sänkte Linköping HC med läckra mål.

Djurgården vann med 6–3 och tog sin tionde seger av tolv möjliga på Hovet och tog också sin första seger mot Linköping sedan 28 januari 2016. Men nu är Djurgården ett betydligt bättre lag än för två år sedan. 

Linköping gjorde 1–0 i powerplay genom Eddie Larsson som gjorde sitt första mål för säsongen. Djurgården kvitterade, även det i powerplay. René Bourque satte distinkt pucken i nät, kanadensarens tionde mål på 22 matcher.

Sedan var det dags för Marcus Davidsson, som i onsdags blev uttagen till junior-VM, att skjuta DIF till ledning. Efter ett kvickt anfall fick han en perfekt passning från storebror Jonathan och Marcus Högström och med ett rappt skott satte han pucken bakom målvakten Jacob Johansson.

I början av den andra kom nästa mål. Andreas Engqvist visade varför han fått chansen i Tre Kronor under Channel One Cup. Med en helt briljant passning friställde han René Bourque som med ett stenhårt skott vid stolpen gjorde sitt andra mål.

Linköping reducerade genom Jimmy Andersson innan Andreas Engqvist såg till att Djurgården var i ledningen med två mål inför den sista perioden.

Linköping skapade nerv med en tidig reducering, men Lukas Vejdemo och Linus Johansson säkrade segern för DIF med varsitt mål. 

Läs mer: Djurgården vann när Linus Johansson gjorde comeback.

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson gladdes åt att lagets äldste och yngste hade framträdande roller:

– Det hänger i hop med att de unga jagar de äldre och det började redan förra säsongen. Det har blivit en extrem konkurrenssituation på forwardssidan.

– Det är glädjande att en ung spelare och en gammal spelare kan göra mål i hockey.

Marcus Davidsson blixtrade till i några byten och har anledning att vara nöjd med veckan.

I onsdags blev han och Axel Jonsson-Fjällby uttagna i den preliminära junior-VM-truppen (tre spelare ska bort innan turneringen) och ett dygn senare blev han målskytt.

– Det var på tiden att jag gjorde mål, säger Davidsson till C More om säsongens andra mål.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.