Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-09 00:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/alexander-isak-om-banknotandet-klart-att-det-sved/

Sport

Alexander Isak om bänknötandet: ”Klart att det sved”

Alexander Isak, till vänster, i en match mot Real Madrid i juni. Arkivbild.
Alexander Isak, till vänster, i en match mot Real Madrid i juni. Arkivbild. Foto: Alvaro Barrientos/AP

Het målgörare men ändå ofta på bänken i Real Sociedad.

Inte optimalt för Alexander Isak.

– Det är klart att det sved, säger anfallsstjärnan i en intervju med SVT.

TT Text

Han har nyligen avslutat sin första säsong i den spanska fotbollsligan, La Liga, en säsong som både innehöll framgång – nio mål på 37 matcher – men också viss besvikelse.

Trots målsuccén fick Isak mer eller mindre dela på speltiden med anfallskonkurrenten Willian José.

– Det är inte kul, självklart. Man vill alltid spela, oavsett hur det går. Men när man känner att man är het och kanske sitter på bänken nästa gång känns det inte optimalt för en spelare. Det är klart att det sved, men samtidigt gav det mig mer tändvätska och fick mig att vilja ännu mer, säger Isak till SVT.

Totalt blev det 16 mål på 44 matcher för svensken, där klackmålet mot Levante den 6 juli stack ut lite extra.

Isak själv var inte lika begeistrad efter fullträffen.

– ”Vad snackar ni om, var den så skön?”, sade jag. Mål som mål, det är lika skönt. Sedan... för Instagram är det ju najsare med ett klackmål, säger han.

20-åringen har omgärdats av flyttrykten under säsongen, men fokuserar bara på Real Sociedad, där han har kontrakt till 2024.

– Man läser ju, man missar inte. Man läser vad som skrivs men i slutet av dagen är det bara jag som vet vad som sker. Det finns ingen anledning för mig att reagera på något som skrivs. Jag trivs bra där jag är och ser fram emot nästa säsong. Det är där jag står i dag, säger Isak.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt