Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 23:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/alingsas-en-seger-fran-sm-guld/

Sport

Alingsås en seger från SM-guld

Alingsås Samuel Lindberg Foto: Bildbyrån

Den tredje SM-finalen i handboll mellan Alingsås och Sävehof blev en ny, tuff rysare.

Alingsås kopplade grepp om finalserien genom att vinna med 25–22, efter att ha vänt ett 18–20-underläge under matchens tio sista minuter.

Allingsås och Sävehof hade vunnit var sin finalmatch – båda på bortaplan – före fredagens drabbning i en utsåld arena i Alingsås.

En bit in i första halvlek såg det ut att gå mot en ny bortaseger. Alingsås hade startat bäst och fått 3–1. Men Sävehof vände till ledning med 6–4, och senare 9–6.

Närmare paus arbetade sig Alingsås i kapp igen, till 10–10 i paus. Bästa målskytt så långt var niometersskytten Mishels Liaba i Alingsås med fyra mål. I Sävehof gjorde rutinerade mittsexan Joakim Larsson tre mål före vilan.

I andra halvlek följdes lagen åt i målprotokollet. Det spelades tufft, det gruffades, det kom utvisningar, målvakterna Niklas Kraft i hemmalaget och Ágúst El Björgvinsson i Sävehof gjorde viktiga räddningar – men inget lag lyckades rycka åt sig någon ledning med mer än ett mål.

Inte förrän i 21:a minuten, då Joakim Larsson gjorde 20–18 med sitt andra raka mål för Sävehof.

Men med fyra raka mål vände Alingsås till ledning med 22–20 och senare 24–21, i en arena där stämningen nästan kokade.

Det underläget kunde Sävehof inte hämta upp. Nu leder Alingsås finalserien med 2–1 i matcher och har guldläge att avgöra i Partille på måndag.