Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-09 15:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/alpin-profil-i-mal-avslutar-karriaren/

Sport

Alpin profil i mål – avslutar karriären

Tina Weirather lägger av och stakar ut en framtid utanför de alpina världscuppisterna. Arkivbild.
Tina Weirather lägger av och stakar ut en framtid utanför de alpina världscuppisterna. Arkivbild. Foto: Marco Tacca/AP

Damernas alpina världscup blir en profil fattigare nästa säsong. Tina Weirather, 30, gick ut på sociala medier under dagen och meddelade att hon gjort sitt sista lopp på internationell nivå.

TT Text

”Från och med i dag har jag officiellt slutat och är pensionär. Det var en spännande resa, ett livslångt äventyr. Den jag är i dag är jag tack vare skidåkningen. 15 år efter mitt första lopp i världscupen kan jag säga att jag gav allt och ångrar ingenting”, skriver hon.

Weirather, som tävlade för Liechtenstein, växte bokstavligen upp bland pjäxor och skidor. Hennes mamma är Hanni Wenzel, dubbel olympisk mästare, och hennes pappa är Harti Weirather, världsmästare i österrikisk dress. Morbror är Andreas Wenzel, som på sin tid vann världscupen och tog två OS-medaljer.

Det gick rätt bra även för Tina Weirather. Hon tog OS-bronset i super-G i Pyeongchang 2018 och VM-silver i samma disciplin i S:t Moritz 2017.

Dessutom vann hon super G-cupen 2017 and 2018 och klev upp på prispallen 41 gånger under karriären.