Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Alpina herrlandslaget får ny chef

André Myhrer får en ny chef i herrlandslaget. Arkivbild.
André Myhrer får en ny chef i herrlandslaget. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidförbundet ändrar om i ledarteamet för det alpina herrlandslaget. Fredrik Kingstad blir ny chef med ansvar för tillväxten.

”Det känns oerhört roligt och hedrande att få det här uppdraget. Det är ett hedersuppdrag att få jobba med idrotten på högsta nivå samtidigt som jag får arbeta i en större aspekt med junior- och utvecklingsarbete ända upp till världens bästa skidåkare som vi har i landslaget”, säger Kingstad i ett pressmeddelande.

Heinz-Peter Platter har varit chef för det alpina herrlandslaget sedan 2015. Han får en roll som tränare där han kommer att fokusera på världscupåkarna.

”Det känns kul att gå in i den här rollen. Jag kommer fortfarande ha hand om en del administrativa uppgifter men det kommer bli ännu mer en ren tränarroll så jag kommer ha mer tid i backen med killarna och då kan jag ha total fokus på världscuplaget”, säger Platter.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.