Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-16 14:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/anders-engman-det-finns-bara-tva-forklaringar-till-forbundets-tystnad/

SPORT

Anders Engman: Det finns bara två förklaringar till förbundets tystnad

Propulsion, med Örjan Kihlström som kusk, vann i söndags elitloppet. Men de senaste dagarna har diskussionerna om hästen främst handlat om uppgifterna om att Propulsion skulle ha nervsnittats under sin tid i USA.
Propulsion, med Örjan Kihlström som kusk, vann i söndags elitloppet. Men de senaste dagarna har diskussionerna om hästen främst handlat om uppgifterna om att Propulsion skulle ha nervsnittats under sin tid i USA. Foto: Henrik Montgomery/TT

Varför finns det så många frågetecken kring den påstådda nervsnittningen av stjärnhästen Propulsion? Handlar det om okunskap eller medveten mörkning?

Det kan inte vara svårt att ta fram fakta i målet, jag behövde 30 sekunder för att ta fram Propulsion i det amerikanska travförbundets databas.

Där stod det klart och tydligt: Low nerved left front. Low nerved right front.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in