Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Andra segern för Sveriges herrar

Other: Petter Arvidson/Bildbyrån

Den perfekta starten blev ännu mer perfekt för Sveriges curlingherrar sent på onsdagskvällen lokal tid. Hemmanationen Sydkorea var aldrig nära att hota de svenska världsettorna och segersiffrorna skrevs till 7-2.

Det blåste storm utanför curlinghallen och svensk medvind inomhus. Den första speldagen gav tre svenska segrar. Damerna besegrade Danmark och herrarna följde upp sin seger på morgonen mot samma nation med att besegra Sydkorea.

Det hjälpte inte att en entusiastisk hemmapublik försökte ropa in varje koreansk sten mot centrum av boet. En kollektiv suck hördes frånläktarplats när de svenska stenarna hamnade där de skulle – med svenska ögon sett.

– Det känns som att vi kommit in i turneringen helt rätt och rent av som att vi kört över de andra lagen i det första två omgångarna, säger OS-debutanten Rasmus Wranå, 23-åringen som spelar etta i Lag Edin och är yngst i gänget.

Koreanerna, som i fjol blev första asiatiska lag att nå en Grand Slamfinal, hamnade i det ena knepiga läget efter det andra Sverige ledde i halvtid med 4-1. Skippern Kim Chang-Kim försökte lösa de svåra uppgifter som svenskarna gav honom, men utan större framgång. Efter nionde omgången gav han upp.

– Planen var väl att vi skulle stå på två segrar efter första dagen och det gör vi. Samtidigt vet vi att kommer svårare matcher, sade Wranå.

Men det blir inte förrän på fredag. Torsdagen är vilodag för svenskarna och det kan passa bra för skippern Niklas Edin, som känner av ömmande rygg och knä, men säger att han inte orolig för att han ska få problem med att genomföra turneringen.

Rasmus Wranå betonar vikten att vila när man kan. Det är en lång turnering - och den har börjat på bästa sett för svenskarna, som ses som favoriter till guldet tillsammans med Kanada. Även Lag Kevin Koe har fått en bra start och följde upp den knappa vinsten mot Italien med att vinna över Storbritannien med 6-4.

 

 

 

 

 

 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.