Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

André Myhrer på pallen i Wengen

André Myhrer.
André Myhrer. Other: Fabrice Coffrini/AFP

André Myhrer slutade trea i slalomtävlingen i Wengen. Marcel Hirscher tog sin femte raka seger när han åkte i mål 0,93 sekunder före Henrik Kristoffersen.

– Marcel är tuff att tas med, konstaterar André Myhrer. Men någon gång den här vintern ska jag försöka slå honom.

Österrikaren Marcel Hirscher är näst intill oslagbar. Han tog nu sin 53:e världscupsseger och blir givetvis storfavorit i OS i Sydkorea.

Men Myhrer, som låg tvåa efter första åket, ger sig inte. 

– Även om det är en bit upp till Hirscher är det givetvis bra för självförtroendet att få kliva upp på pallen. Jag kämpar på och gör det jag kan, det går inte att göra mycket mer än så.

André Myhrer gjorde ett suveränt förstaåk.

– När jag kom i mål kände jag att det kommer att räcka en bit, säger Myhrer som varit tvåa i Wengen två gånger, senast 2012. 

Det var bara Marcel Hirscher som var snabbare, men i andra åket gick också norrmannen Henrik Kristoffersen om. 

– Jag tycker att första åket är riktigt bra, men det var lite struligt i andra åket. Det var ganska uppkört och man kunde inte gå den vägen man ville utan styrs av spåren i backen. Men allt som allt är jag väldigt nöjd med min insats. 

Myhrer drar nu till Italien för att träna storslalom tillsammans med Matts Olsson. Sedan väntar klassiska slalomtävlingar i Kitzbühel, Schladming och Garmisch-Partenkirchen innan världscupen kommer till Hammarbybacken i Stockholm den 30 januari.

– Det känns bra jämfört med förra året då jag hade väldiga problem med ryggen i januari, jag kunde knappt träna. Nu känns det mer positivt och jag kämpar på med mina övningar för att hålla ryggen i schack. Jag hoppas det flyter på så jag kan göra bra ifrån mig inte minst i Stockholm.

Mattias Hargin har inte haft någon lyckad inledning på det nya året. Nu åkte han ut efter att ha grenslat en käpp i mitten av första åket.

Kristoffer Jacobsen satsade allt på ett kort och åkte med startnummer 49 in som nia i första åket. 23-åringen från Boden, som debuterade i världscupen i november 2016, var på väg att göra ett fint andraåk också men missade grovt i mitten av banan, klev tillbaka för att ta portarna på rätt sätt men var givetvis långt efter i mål.

– Att Kristoffer åker bra kommer inte som någon nyhet för oss i laget. Han åker väldigt snabbt. Synd bara att han inte lyckades bättre i sitta andra åk, säger André Myhrer. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.