Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 00:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/angelica-bengtsson-klar-for-sin-tredje-raka-vm-final/

Sport

Angelica Bengtsson klar för sin tredje raka VM-final

Foto: Jessica Gow/TT

Angelica Bengtsson är klar för sin tredje raka VM-final. Den 26-åriga svenskan gled över 4,60 i sitt tredje och sista försök.

– Det är helt perfekt för att göra något riktigt bra. Det är så kul, säger Bengtsson till SVT om förhållandena i Doha.

Michaela Meijer däremot slogs ut.

Angelica Bengtsson gick in i stavhoppskvalet först på 4,50. Ovanligt högt för att vara hon. Nu tog hon höjden lätt i det första försöket.

– Om jag siktar på medalj eller en bra placering, måste jag gå in på samma höjder som de bästa. Sedan hur man går vidare är inte så viktig, säger Angelica Bengtsson.

Nu stod hon över nästa höjd 4,55 och kunde se flera av sina konkurrenter glida över höjden.

När hon sedan rev grovt i sitt första försök på 4,60, medan flera andra klarade, blev det nervöst. Snabbt stod det klart att hon måste kara 4,60 för att få hoppa i finalen.

Hon rev även sitt andra försök grovt, landade mitt på ribban.

– De två första var inte så bra. Jag börjar bli irriterad på att landa på ribban. Vi rättade till det till sista försöket och det blev ett väldigt bra sista hopp, säger Angelica Bengtsson.

Tredje försöket blev ett perfekt hopp där hon gled över ribban med god marginal. Totalt blev det till sist 18 hoppare som klarade 4,60, vilket betyder att det blir ett stort startfält i söndagens final, som blir Angelica Bengtssons tredje raka VM-final.

– Jag känner alla som är där inne så jag har koll på läget, så det känns väldigt skönt, säger Angelica Bengtsson som drömmer om en medalj.

– Det är väldigt många som är riktigt bra, men det är också jämnt. Det är många i finalen och därmed är det också öppet för att ta någonting.

– Jag känner mig i riktigt bra form. Förutsättningarna här är bra, en lite kall bris då och då. Det är helt perfekt för att göra något riktigt bra. Det är så kul, säger 26-åringen.

För Michaela Meijer blev inte stavkvalet lika roligt. Hon började med att riva redan på 4,20, klarade sedan höjden och även 4,35 men kom aldrig över 4,50.

Läs mer: Thobias Montler till VM-final 

Tävlingarna pågår. Följ vår direktrapportering här.