Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

”Anna, din kämpaglöd ger oss perspektiv på livet”

00:58. Anna Holmlund gjorde sitt första framträdande i offentligheten efter kraschen i december. Skicrosstjärnan hyllades i ett känslosamt tal av skidstjärnan Charlotte Kalla.

I ett strålande väder invigdes Alnö skidklubbs nya handikappanpassade anläggning av Anna Holmlund och Charlotte Kalla under lördagen. Under jubel gjorde Anna Holmlund sitt första offentliga framträdande och vinkade glatt till de ca 1.000 åskådarna.

Tillsammans klippte Anna Holmlund och Charlotte Kalla ett band och sedan höll Charlotte ett tal till Anna.

– I dag känner jag mig stolt som Sundsvallsbo och idrottare. Stolt över att vara här med landshövdingen, Anna Holmlund och alla er andra.

– Slutligen vill jag rikta mig till dig Anna. Vi har tävlat för Sverige i samma OS två gånger och vi har blivit hyllade i Kungsträdgården tillsammans för våra medaljer. Nu är vi på en annan scen, för att hylla idrottens hårt arbetande ideella krafter. Anna du är en fajter, din kämpaglöd att komma tillbaka efter olyckan ger oss perspektiv på livet. Din vilja och inställning har gjort starkt intryck på mig. Låt din glöd bli en inspiration för oss alla. Ingenting är för givet. Livet blir vad man gör det till, både i med och motgång.

Anna Holmlund och Charlotte Kalla inviger Alnö rullskidbana utanför Sundsvall.
Anna Holmlund och Charlotte Kalla inviger Alnö rullskidbana utanför Sundsvall. Other: Jonas Lindkvist

Efter det spelades Anna Holmlunds favoritlåt ”Främling”  och sedan följde fotografering tillsammans med Alnö skidklubbs ungdomar.

När Anna på väg hem fick frågan om hur dagen varit så log hon och svarade ”skitbra”, enligt pappa Lars.

Anna Holmlund och Charlotte Kalla inviger Alnö rullskidbana.
Anna Holmlund och Charlotte Kalla inviger Alnö rullskidbana. Other: Jonas Lindkvist

Läs mer: Anna Holmlund: ”På julafton ska jag kunna gå” – reportage hemma hos Holmlund i nya lägenheten i Sundsvall

Läs mer: Skidvännerna startar insamling för Anna Holmlund

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.