Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Anna Haag petas på tio kilometer

PYEONGCHANG. Det blir Hanna Falk och Ida Ingemarsdotter som får åka torsdagens tiokilometerslopp tillsammans med Charlotte Kalla och Ebba Andersson. 

Valets stod mellan Falk, Ingemarsdotter, Anna Haag och Anna Dyvik. Haag, som tog silver i teamsprinten tillsammans med Charlotte Kalla i OS i Vancouver 2010, har sedan dess varit given på lite längre distanser men tvingas nu stå vid sidan av.

Haag gjorde inget bra skiathlonlopp, hon slutade på 32:a plats och var mer än tre minuter efter segrande Charlotte Kalla i mål.

Allt talar nu för att Anna Haag bara får åka avslutningsdistansen, tremilen som avgörs under sista tävlingsdagen söndagen den 25 februari.

Stina Nilsson hade varit ett alternativ men OS-segrarinnan i sprint avslöjade redan efter guldloppet avslöjade att hon inte var beredd att åka torsdagens tiokilometerslopp.

Nilsson vill satsa allt på lördagens stafett och sprintstafetten som avgörs på onsdag.

Läs mer: Startnummer kan bli avgörande: ”Som att vinna på en trisslott”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.