Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Anna Holmlund flyttad till Danderyds sjukhus

Anna Holmlund har ännu inte återfått medvetandet.
Anna Holmlund har ännu inte återfått medvetandet. Other: Carl Sandin/Bildbyrån

Anna Holmlund har fortfarande inte återfått medvetandet efter kraschen i Italien före jul.

På fredagen meddelade Svenska skidförbundet att skicrossåkaren flyttats från Karolinska universitetssjukhuset till en rehabiliteringsklinik på Danderyds sjukhus.

Det var den 19 december i fjol som OS-trean Anna Holmlund kraschade under träning i italienska Innichen, slog huvudet i backen fördes till en akut operation.

Stjärnan hölls länge nedsövd på ett sjukhus i Bolzano, men flögs i mellandagarna till Stockholm. Där har hon vårdats på Karolinska universitetssjukhuset i Solna, men flyttades efter nyår från intensiven till en vårdavdelning.

Hon andades då själv, utan hjälp från respirator, och all sövande medicinering hade tagits bort.

Läs mer: Jag önskar bara att få se Anna Holmlund gå över torget igen

I ett pressmeddelande på fredagen beskriver Svenska skidförbundet 29-åringens tillstånd som ”oförändrat”, men stabilt. Holmlund har ännu inte återfått medvetandet, men flyttades i onsdags till Rehabiliteringsmedicinska kliniken på Danderyds sjukhus för fortsatt vård.

– Det går i ännu inte att utfärda någon prognos för utvecklingen framöver, säger landslagsläkaren Jakob Swanberg.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.