Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Anna Holmlund flyttas till Sundsvall

Anna Holmlund.
Anna Holmlund. Other: Carl Sandin/Bildbyrån

Skicrosstjärnan Anna Holmlund, som vårdas efter den svåra kraschen i december, ska flyttas hem till Sundsvall, skriver Sundsvalls Tidning.

Holmlund ska flytta till en lägenhet som hennes familj har ordnat, skriver tidningen och hänvisar till en platsannons på Arbetsförmedlingen, där man söker en personlig assistent till 29-åringen.

”Anna har visat på en enorm viljestyrka och hon har redan tagit en del steg i rätt riktning. Efter ett antal år i Stockholm kommer hon nu att flytta tillbaka till Sundsvall, för att påbörja en helt ny livsresa”, står det i annonsen.

Anna Holmlund är uppvuxen i Sundsvall, men bodde i Stockholm när olyckan inträffade. Hon har varit medvetslös sedan kraschen.

Lägenheten kommer att ligga i direkt närhet till den vård- och rehabiliteringshjälp som Holmlund behöver, står det i annonsen. Den kommer att vara ”anpassad för den omvårdnad och träning som står på Annas program framöver”.

Anna Holmlund är en av Sveriges mest framgångsrika vinteridrottare de senaste åren. Hon tog OS-brons 2014, VM-brons 2011 och har vunnit den totala världscupen i skicross vid tre tillfällen, senast säsongen 2015–2016.

Läs mer: I mars kom besked om små positiva signaler

Fakta.Anna Holmlund

Född: den 3 oktober 1987, i Sundsvall
Sport: Skicross
Klubb: Sundsvalls slalomklubb
Främsta meriter: OS-brons i Sotji 2014, VM-brons 2011, vinnare av den totala världscupen 2011, 2015 och 2016.
Karriär: Holmlund var en lovande alpinåkare med flera ungdoms-SM-guld och spelade också i flicklandslaget i fotboll. Hon tävlingsdebuterade i skicross först som 20-åring och redan året därpå vann hon sin första världscuptävling. 2011 tog hon hem den totala världscupen. I OS-debuten 2010 slutade Holmlund sexa. Säsongerna därefter råkade hon ut för två allvarliga knäskador och karriären var i fara. Men hon kom tillbaka och tog brons i OS i Sotji 2014. Sedan dess har hon varit sportens dominant med segrar i den totala världscupen både 2015 och 2016.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.