Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Anna Holmlund har flugits hem till Sverige

Anna Holmlund.
Anna Holmlund. Other: Carl Sandin/Bildbyrån

Skicrosstjärnan Anna Holmlund flögs på tisdagen hem till Sverige och hon vårdas nu på Karolinska sjukhuset i Solna.

Tillståndet för Anna Holmlund har de senaste dagarna varit stabilt och hon ansågs vara stark nog att flygas till Sverige, skriver Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande.

 – Anna har i dag flugits med ambulansflyg till Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. De första rapporterna efter ankomsten tyder på att hon klarat transporten bra. Skadeläget är dock oförändrat allvarligt, Anna är fortfarande nedsövd och behöver fortsatt intensivvård, säger Jakob Swanberg, skicrosslandslagets läkare.

Det har gått åtta dagar sedan Holmlund kraschade svårt på träning i italienska Innichen. Sedan dess har hon legat nedsövd på sjukhus i Bolzano.

Läs mer: Anna Holmlund hålls fortfarande nedsövd

Det kommer att dröja några dagar innan svenska läkare kan uttala sig om Anna Holmlunds fysiska tillstånd, skriver SVT Sport.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.