Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-17 18:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/anna-holmlund-pa-julafton-ska-jag-kunna-ga/

SPORT

Anna Holmlund: ”På julafton ska jag kunna gå”

34 sek. DN har träffat den tidigare skicrosstjärnan Anna Holmlund.
Bild 1 av 11 Båda siktade på att vinna guld i OS i Sydkorea. För världsmästaren Victor Öhling Norberg finns målet kvar. För världscupvinnaren Anna Holmlund är målet nu något helt annat. På julafton ska hon kunna gå.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 2 av 11 ”Åka skidor. Du och jag”, säger Anna Holmlund i ett försök att förbereda pappa Lars på vad hon har för planer för vintern. Hon säger att hon tränar för att kunna åka skidor igen.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 3 av 11 Anna Holmlund har kvar skrattet, humorn och tävlingslusten. Oavsett om det handlar om tumbrottning eller att skjuta skumgummibollar mot pappa Lars vill hon vinna.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 4 av 11 Förut tränade Anna Holmlund för att bli bäst i världen. Nu tränar hon för att leva. Samtidigt som hon tränar balans tävlar hon och pappa Lars i att komma ihåg europeiska huvudstäder.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 5 av 11 Margaretha och Lars Holmlund ägnar fortfarande många av dygnets vakna timmar åt att på olika sätt hjälpa dottern Anna. En lång och jobbig byråkratisk kamp har landat i ökat stöd från Försäkringskassan.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 6 av 11 De var sambos, gjorde slut och blev ihop igen. Världsmästaren Victor Öhling Norberg vet att uppståndelsen kring honom kommer att bli stor i OS efter vad som hänt hans flickvän, världscupvinnaren Anna Holmlund.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 7 av 11 Torsdagens första träningspass har börjat hemma i Anna Holmlunds nya lägenhet. Allt i livet är träning nu. Träningen är hennes jobb och hon jobbar för att bli bättre.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 8 av 11 Margaretha, Anna och Lars Holmlund hemma i Annas nya lägenhet på Haga i Sundsvall. I december var Anna med om en skidolycka som kunde ha kostat henne livet. Tiden efter har varit svår på alla sätt men nu börjar de få ordning på tillvaron.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 9 av 11 Anna Holmlund minns inte att hon kört i OS-banorna i Sydkorea. Victor Öhling Norberg plockar fram mobilen för att visa henne. Här är OS-banan och vem är det där, undrar Victor.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 10 av 11 Fyra dagar i veckan tar sig Anna Holmlund den knappa kilometern från hemmet till sjukhusets rehabavdelning för att träna. En regnig torsdag följer pojkvännen Victor Öhling Norberg och personliga assistenten Fanny Salzberger med.
Foto: Jonas Lindkvist
Bild 11 av 11 Vi har roligt tillsammans och Anna bjuder på sig själv, säger Margaretha Holmlund om sin dotter. Hon säger att resan de är ute på, den börjar nu.
Foto: Jonas Lindkvist

Sundsvall. Paret i soffan siktade på att vinna guld i OS.

Han har fortfarande samma mål. Hon har ett nytt.

– På julafton ska jag kunna gå, säger Anna Holmlund till DN i sitt nya hem.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in