Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 06:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/antalet-topplag-i-stockholm-har-nastan-halverats-pa-20-ar/

SPORT

Antalet topplag i Stockholm har nästan halverats på 20 år

Det totala antalet Stockholmslag i de högsta serierna i sporterna bandy, ishockey, innebandy, handboll och basket har nästan halverats på mindre än 20 år.
Det totala antalet Stockholmslag i de högsta serierna i sporterna bandy, ishockey, innebandy, handboll och basket har nästan halverats på mindre än 20 år. Illustration: Jonas Backlund, Foto: Pär Olert/Bildbyrån

I skuggan av fotbollen håller ett oroande mönster på att breda ut sig i Stockholmsidrotten.

Regionens elitlag får allt svårare att hävda sig i Sveriges toppskikt och representationen i de högsta serierna har nästan halverats sedan millennieskiftet. Det visar DN:s kartläggning.

– Idrottens förutsättningar växer inte i samma takt som staden, säger Claes Thunblad, ordförande på RF-Sisu Stockholm.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.