Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-06 06:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/arjen-robben-lagger-av-igen/

SPORT

Arjen Robben lägger av – igen

Arjen Robben. Arkivbild.
Arjen Robben. Arkivbild. Foto: Matthias Schrader/AP

Den nederländske fotbollsspelaren Arjen Robben lägger av. 37-åringen stoppas av skador.

TT Text

”I mitt hjärta ville jag fortsätta, men min kropp ger mig inte det självförtroende jag behöver” säger Robben i ett uttalande.

Det är andra gången Robben avslutar karriären. 2020, ett år efter att han först lagt av, gjorde han dock comeback i FC Groningen, men det blev bara ett år i moderklubben.

Robben debuterade som 16-åring i Groningen innan han gick till PSV Eindhoven och senare även Chelsea. Men det var i tyska Bayern München han vann mest, bland annat åtta Bundesligatitlar och en titel i Champions League.

I landslaget är den främsta meriten VM-finalen mot Spanien 2010, en match Nederländerna förlorade.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt