Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 21:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/arthur-byter-barca-mot-juventus-for-750-miljoner/

Sport

Arthur byter Barça mot Juventus för 750 miljoner

Arthur lämnar Barcelona för Juventus.
Arthur lämnar Barcelona för Juventus. Foto: STR

Sommarens hittills största fotbollsaffär är i hamn.

Brasilianske mittfältaren Arthur Melo lämnar Barcelona för Juventus för motsvarande drygt 750 miljoner kronor.

Miralem Pjanic går åt andra hållet för 630 miljoner.

TT Text

Barcelona skriver på sin hemsida att övergångssumman för Arthur kan stiga med ytterligare 10 miljoner euro, motsvarande drygt 100 miljoner kronor, i eventuella bonusar.

Arthur, 23, kom till Barcelona från brasilianska Gremio 2018 och har gjort 72 matcher för det katalanska storlaget. Under tiden har det blivit fyra mål och två titlar för brassen, i ligan och i spanska supercupen.

Flytten sker efter säsongen.

Åt motsatt håll går Miralem Pjanic. Bosniern lämnar ”Juve” för Barcelona för 60 miljoner euro, motsvarande runt 630 miljoner kronor, plus 5 miljoner euro, runt 52 miljoner kronor, i eventuella bonusar efter säsongen. Mittfältaren ska skriva på ett fyraårskontrakt.

30-årige Pjanic har spelat i Juventus sedan 2016 och har tidigare tillhört klubbar som Roma, Metz och Lyon.

För Juventus del står det också klart att veteranerna Gianluigi Buffon, 42, och Giorgio Chiellini, 35, förlänger sina kontrakt med Serie A-klubben över nästa säsong.

Ämnen i artikeln

FC Barcelona
Juventus F.C

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt