Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-02 00:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/asllani-i-full-traning-rolfo-missar-match/

Sport

Asllani i full träning – Rolfö missar match

Kosovare Asllani tränade för fullt på måndagen – kan vara aktuell för spel mot Malta på tisdagen.
Kosovare Asllani tränade för fullt på måndagen – kan vara aktuell för spel mot Malta på tisdagen. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Fridolina Rolfö missar tisdagens träningsmatch mot Malta.

Men Kosovare Asllani har börjat träna för fullt efter hjärnskakningen och är aktuell för spel.

– Det är stora chanser till att hon känner sig bra, säger landslagsläkaren Mats Börjesson.

TT Text

Kosovare Asllani, 31, anslöt till landslagets läger på Malta senare än resten av laget. Efter hennes tre mål mot Valencia för drygt två veckor sedan ådrog sig Real Madrid-stjärnan en bruten näsa och en hjärnskakning.

Hon inledde lägret med att träna vid sidan om men de två senaste träningspassen har hon kunnat köra för fullt med resten av laget.

– Det har gått nästan två veckor sedan hennes smäll. Det ar en rejäl smäll och man har behandlat hjärnskakningen försiktigt. Vi följer trappan som klubben påbörjade och vi har försökt fortsätta i samma bana, säger Mats Börjesson.

Under helgen tränade Asllani med skydd för ansiktet efter näsbrottet.
Under helgen tränade Asllani med skydd för ansiktet efter näsbrottet. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Lagläkaren berättar att man timmarna efter måndagens träning kommer att avgöra om Asllani är medicinskt redo att spela tisdagens match mot Malta.

– Man ska aldrig tro, men det är stora chanser till att hon känner sig bra. Om det räcker eller hur länge det blir är en annan fråga, säger Börjesson.

Däremot får Fridolina Rolfö, 27, stå över. Tvåmålsskytten i 6–1-segern mot Österrike fick en smäll på svanskotan och har inte kunnat träna ordentligt sedan dess.

– Hon är betydligt bättre, men hon har så pass ont att hon inte kan träna fullt och kommer inte att spela i morgon. Däremot är det ingen fara utan det här blir ju bra, men det tar några dagar till bara, säger Börjesson.

Läs mer:

Lindahl satsar vidare – öppnar för VM 2023

Anders Sännås: Sverige fick en smakstart i uppladdningen inför OS

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt