Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 22:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/asllani-om-nathatet-mot-klubbkamraten-otroligt-fegt/

Sport

Asllani om näthatet mot klubbkamraten: ”Otroligt fegt”

Kosovare Asllani spelar till vardags med ”Misa” Rodríguez i Real Madrid.
Kosovare Asllani spelar till vardags med ”Misa” Rodríguez i Real Madrid. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Real Madrid-målvakten ”Misa” Rodríguez utsattes för näthat efter att ha lagt ut en bild på Twitter.

Nu sluter fotbollsvärlden upp bakom stjärnan samtidigt som svenska klubbkamraten Kosovare Asllani säger:

– Det är en kamp vi måste ta varje dag. Det är otroligt viktigt att man står upp för varandra.

Det var efter att Real Madrids herrar i veckan besegrat Liverpool i Champions League som damlagets målvakt María Isabel ”Misa” Rodríguez lade ut en bild på herrstjärnan Marco Asensio ihop med en bild på sig själv.

”Misma pasión” (”samma passion”), skrev 21-åringen – men ska därefter, enligt spanska tidningen AS, ha mötts av så starka reaktioner och sexistiska kommentarer att hon tog bort sin tweet.

– Det är näthat, vilket är väldigt tråkigt och det ska inte få existera. Det är väldigt fega människor som väljer att skriva sådant, säger klubbkamraten och svenska landslagsspelaren Kosovare Asllani i samband med torsdagens landslagsträning på Friends arena.

– Det är tyvärr många damspelare som får sådana kommentarer och det är otroligt fegt. Det är en kamp vi måste ta varje dag. Det är väldigt bra att många ställer sig bakom henne.

Real Madrids målvakt Maria Isabel ”Misa” Rodriguez.
Real Madrids målvakt Maria Isabel ”Misa” Rodriguez. Foto: Jose Breton/Shutterstock

Det sistnämnda är just vad som har hänt. Och där gick Marco Asensio i bräschen:

”'Misma pasión'. Låt inget eller ingen hindra dig från att säga vad du tycker”, skrev Real Madrid-spelaren på Twitter tillsammans med en bild på sig själv och Rodríguez – och snart följde både andra stjärnor och stora klubbar som till exempel Barcelona och Tottenham efter med samma budskap:

Samma passion.

– Folk tror att de kan bete sig hur de vill bara för att de är bakom en skärm. Det är otroligt viktigt att man står upp för varandra och att en hel fotbollsvärld väljer att ställa sig bakom det, säger Kosovare Asllani.

– Det är samma sak när det kommer till rasism. Hur folk beter sig på nätet är på en nivå som inte ska existera i vårt samhälle.

Huvudpersonen kommenterade stödet på torsdagen:

”Tack från hjärtat. 'Misma pasión'”, twittrade Rodríguez.

Ämnen i artikeln

Real Madrid
Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt