Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-18 01:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/asllani-smittad-trots-vaccin-inte-forberedd/

SPORT

Asllani smittad trots vaccin: ”Inte förberedd”

Kosovare Asllani.
Kosovare Asllani. Foto: Jonas Ekströmer/TT

En fullvaccinerad Kosovare Asllani blev inte bara smittad.

Covid-19 blev en värre smäll än hon väntat sig, och än är inte den svenska landslagsstjärnan tillbaka i topptrim.

– Jag var inte förberedd på att det skulle ta på mig så mycket som det gjorde, säger hon inför VM-kvalpremiären.

TT Text

Det går att bli sjuk i covid-19 även om man fått dubbla vaccindoser. Det blev Kosovare Asllani varse för några veckor sedan, när hon drog på sig smitta under sin Sverigesemester efter OS-silvret i Tokyo.

– Jag blev faktiskt sjuk och kände av nästintill alla symptom som man kan få. Och det var något jag inte förväntade mig, säger Real Madrid-stjärnan.

– Det var annorlunda. Jag har tagit till alla åtgärder, varit försiktig och är dubbelvaccinerad. Och som elitspelare så var jag kanske inte förberedd på att det skulle ta på mig så mycket som det gjorde.

Någon fara för den allmänna hälsan verkar det inte ha varit. Men sjukdomen har stört inledningen av den nya säsongen mer än hon hade trott.

Asllani missade Real Madrids första kvalmatch i Champions League mot Manchester City, och även ligapremiären mot Levante. I returen mot City blev sedan det ett kort inhopp innan hon i söndags fick 45 minuter i derbyt mot Atlético Madrid.

Det närmar sig, men med bara några dagar kvar till fredagens VM-kvalmatch borta mot Slovakien är den svenska mittfältskreatören ännu inte i toppslag. När landslaget samlades i Bratislava på måndagen tränade hon för fullt medan hon, precis som flera andra av de svenska spelarna, nöjde sig med ett väldigt lugnt pass på tisdagen.

– Jag har varit i träning i en vecka ungefär. Det tar alltid lite tid med den fysiska statusen, speciellt efter den här sjukdomen. Och det är viktigt att framför allt kolla så att alla tester med hjärtat och så funkar, och allting är bra. Så den tryggheten har jag i mig och klubben har haft otroligt bra koll på mig, och stegrat mig lite åt gången för att man inte ska dra på sig något. Det känns ändå som att jag är på väg tillbaka, säger Kosovare Asllani.

Känner du dig redo att starta?

– Ja, jag känner mig ändå i bra skick. Eller i hyfsat bra skick i alla fall. Jag kände mig pigg när jag kom in och körde 45 minuter senast. Sedan kommer det behövas lite fler dagar för att bli hundraprocentig.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt