Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 08:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/atalad-fotbollsspelare-stangs-av-globalt/

Sport

Åtalad fotbollsspelare stängs av globalt

En tidigare allsvensk spelare i fotboll står åtalad för mutbrott och är avstängd från idrottsutövande i Sverige medan utredningen pågår.

TT Text

Svenska fotbollförbundet begärde senare att Internationella fotbollsförbundet Fifa skulle stänga av spelaren globalt. En begäran som nu har godkänts, meddelar SvFF.

Spelaren är en av fyra personer som misstänks för bland annat givande och tagande av muta i samband med två ärenden om matchfixning, och åtal väcktes i december. Den tidigare allsvenske spelaren anklagas för att avsiktligt ha dragit på sig ett gult kort i en match. Efter varningen fick spelaren ett lån på 300 000 kronor av två övriga åtalade.

Rättegång kommer att hållas senare i år och samtliga åtalade nekar till brott.

Ämnen i artikeln

Matchfixning

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt