Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-23 03:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/attacker-i-tour-de-france-taten-pa-2-000-meters-hojd/

Sport

Attacker i Tour de France-täten på 2.000 meters höjd

Bild 1 av 2 Miguel Ángel ”Superman” López vann kungaetappen på Tour de France.
Foto: Christophe Ena
Bild 2 av 2
Foto: Christophe Petit Tesson/AFP

Miguel Ángel ”Superman” López vann kungaetappen på Tour de France, och tog sig in på topp tre i sammandraget.

Totalledaren Primož Roglič utökade samtidigt sin ledning över tvåan, den slovenske landsmannen Tadej Pogačar, till 57 sekunder.

Colombianen ”Superman” López vann efter att ha attackerat på Tourens högsta berg, Col de la Loze, 2.304 meter över havet, på Tourens 17:e etapp.

Cyklisterna hade då redan avverkat Col de la Madeleine på 2.000 meters höjd, båda topparna var ”hors catégorie”: så tuffa att de går utöver klassificeringen av hur svårbemästrade Tourens berg är.

Det var till slut de åkare som slåss om totalsegern som också gjorde upp om att vara först över mål på etappen, ovanför skidorten Méribel.

EF Educations Rigoberto Uràn som var totaltrea inför etappen kunde inte hänga med, och dagens starkaste man, ”Superman” López, avancerade till tredje plats i sammandraget. Han tog in 19 sekunder på Jumbo-Vismas Primož Roglič och är nu 1.26 bakom.

Samtidigt orkade UAE Emirates-åkaren Tadej Pogačar inte riktigt hålla landsmannen Rogličs tempo upp mot mål. Pogačar tappade 17 sekunder på Roglič som stärkte sin position inför de återstående fyra etapperna.

På torsdagen väntar ännu en hård bergsetapp.

Läs mer: ”Thibaut Pinot kommer att få er att gråta”

Ämnen i artikeln

Cykel

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt