Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-28 16:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/azerbajdzjans-formel-1-lopp-skjuts-ocksa-upp/

Sport

Azerbajdzjans formel 1-lopp skjuts också upp

Även F1-loppet i Baku skjuts fram på grund av nya coronaviruset.
Även F1-loppet i Baku skjuts fram på grund av nya coronaviruset. Foto: Hoch Zwei

Formel 1-säsongen flyttas fram ytterligare på grund av det nya coronaviruset. Azerbajdzjans grand prix skulle ha genomförts 7 juni men skjuts nu upp, meddelar F1 på sin hemsida. Det innebär att Kanadas grand prix, planerat till 14 juni, eventuellt blir premiärloppet för säsongen 2020.

TT Text

Azerbajdzjans GP är det åttonde F1-loppet som antingen skjuts upp eller ställs in. Sedan tidigare är loppen i Bahrain, Vietnam, Kina, Nederländerna och Spanien uppskjutna medan den ursprungliga premiären i Australien och det klassiska stadsloppet i Monaco är helt inställda.

”Formel 1 och Fia (Internationella bilsportsförbundet) kommer nu att arbeta för att lägga ett nytt schema för säsongen 2020 och kommer att konsultera med stallen, men som tidigare är bestämt kommer det nya schemat inte behöva deras godkännande för att gälla”, sade F1-chefen Chase Carey i ett pressmeddelande förra veckan.