Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-03 18:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/backarna-avgjorde-for-djurgarden/

Sport

Backarna avgjorde för Djurgården

Djurgårdens Tobias Björnfot och Växjös Jack Drury.
Djurgårdens Tobias Björnfot och Växjös Jack Drury. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Djurgårdens backar har haft en tuff höst offensivt i SHL. Efter ett backmål på 13 matcher blev det två i en och samma match – 3–2-segern hemma över Växjö.

– Jag var helt kass i förra matchen så skönt med revansch, sade segerskytten Tobias Ekberg.

TT Text

Nyförvärvet från Malmö slog till i numerärt överläge efter 15.17 av den tredje perioden. Första målet i Djurgårdströjan blev också ett segermål.

– Skönt för oss och skönt för mig själv. Jag var helt kass i förra matchen så skönt med revansch, sade han till C More.

Även backen Tobias Björnfot, NHL-lånet från Los Angeles, gjorde mål. Han inledde målskyttet och gjorde därmed sitt första SHL-mål.

– Vi måste träna mer skott och vara mer delaktiga, sade han apropå Djurgårdsbackarnas svaga målutdelning tidigare under säsongen.

Backarna klev fram när det som mest behövdes då skade- och sjukdomslistan var lång. Lagkaptenen Jacob Josefson åkte på en smäll senast mot Skellefteå och saknades, liksom Marcus Högström, Dick Axelsson och målvakten Niklas Svedberg.

Svedbergs ersättare Mantas Armalis såg ut att bli syndabock. I början av tredje perioden gick han ut gick ut för att rensa bakom eget mål, men vallade in pucken framför där gästernas Jack Drury kunde göra 2–1 i tom kasse.

Det innebar att seriefyran Växjö hade vänt från 0–1. Efter Björnfots ledningsmål i första perioden kvitterade Robert Rosén i den andra.

Men Djurgården vände tillbaka.

Dominik Bokk kvitterade precis när Växjö blivit fulltaligt efter en utvisning och sedan slog Tobias Ekberg in segermålet.

Djurgården är därmed fortsatt starka hemma och tog fjärde raka segern på Hovet. Seriefyran Växjö jagade tredje raka segern, men fick se sin korta segersvit bruten.

Ämnen i artikeln

Ishockey SHL
Ishockey

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt