Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/backens-sjalvmal-hjalpte-real-madrid-till-seger/

SPORT

Backens självmål hjälpte Real Madrid till seger

Real Madrids Gareth Bale chippar kallt in ett mål mot Real Sociedad.
Real Madrids Gareth Bale chippar kallt in ett mål mot Real Sociedad. Bild: AP/TT

Efter två raka kryss vann Real Madrid – utan avstängde Cristiano Ronaldo – igen i La Liga. Det blev 3–1 mot Real Sociedad i San Sebastián.

TT Text

Christiano Ronaldos 20-årige ersättare Borja Mayoral inledde målskyttet i den 19:e minuten.

Därefter handlade mycket om hemmalagets portugisiske vänsterback Kévin Rodrigues. Först kvitterade han med en volley. Sedan prickade Rodrigues ribban, bara för att jobba hem över hela planen och oturligt styra in Mayorals inspel i eget mål.

I andra halvlek spädde Gareth Bale på ledningen när han kallt chippade in 3–1 för Real Madrid, som förutom avstängde Ronaldo har ett flertal spelare på skadelistan.

Barcelona toppar ligan med maximala 12 poäng och följs närmast av Sevilla (10), Real Sociedad (9) och Madrid-lagen Real och Atlético (båda 8).

Läs också: Barcelonas miljardköp skadad – borta i månader

Ämnen i artikeln

FC Barcelona
Real Madrid

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt