Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-18 06:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/backhoppartalangen-satt-i-karantan-missar-varldscuptavlingar/

SPORT

Stjärnskottet satt i karantän – missar världscuptävlingar

Frida Westman har skrivit svensk backhoppningshistoria, men missar nyårshelgens tävlingar i världscupen.
Frida Westman har skrivit svensk backhoppningshistoria, men missar nyårshelgens tävlingar i världscupen. Foto: Matthias Schrader/AP

Frida Westman har skrivit svensk backhoppningshistoria.

Men den OS-klara talangen missar helgens världscuptävlingar i Slovenien – eftersom hon satts i hemkarantän.

– Det är så klart tråkigt att hon inte kan komma till start. Men vi lever i en pandemi och följer våra protokoll, säger sportchefen Andreas Arén.

En person i 20-åringens närhet har testat positivt för covid-19.

Därför har hon satts i hemkarantän.

Frida Westman mår själv bra, skriver Svenska skidförbundet i ett pressmeddelande. Men en start i nyårshelgens dubbla världscuptävlingar i slovenska Ljubno, ”är tyvärr inte möjlig”, säger sportchefen Andreas Arén i ett uttalande.

Westman, som redan är Sveriges bästa backhoppardam någonsin, blev OS-klar precis före jul. I Peking i februari blir hon Sveriges första kvinnliga backhoppare i ett olympiskt spel, och första svenska backhopparen totalt sett på 28 år.

Hon har bara hoppat i fem världscuptävlingar, men imponerat med två topp-15-placeringar den här säsongen, varav en 13:e plats som bäst.

Nu ser tävlingarna i tyska Willingen, 28–30 januari, ut att bli hennes OS-genrep.

– Man måste se det från det positiva, att jag får mer träning och får träna på ännu mer detaljer, säger Westman till SVT om det ofrivilliga tävlingsuppehållet.

Dock blir det ändå svensk deltagande i Slovenien, i form av landslagskamraten Astrid Norstedt.

Läs mer:

20 år och bästa svenskan någonsin: ”Klart man är stolt”

Ämnen i artikeln

Backhoppning

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt