Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-27 05:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/bahta-klar-for-inne-em/

Sport

Bahta klar för inne-EM

Foto: Bildbyrån

Meraf Bahta har inte varit med i något internationellt mästerskap sedan EM 2018. Nu är hon klar för inne-EM i Torun, Polen, 4–7 mars.

TT Text

Där ska hon springa 3.000 meter.

Hällelöparen var dopningsavstängd ett år mellan den 1 september 2018 och den 31 augusti 2019 efter för många missar i vistelserapporteringen. Bahta blev i efterhand även fråntagen bronset på 10.000 meter från Berlin-EM.

Bahta tog en EM-plats genom att vinna 3.000 meter vid inne-SM i Malmö på lördagen före klubbkamraterna Samrawit Mengsteab och Linn Nilsson. Även de sistnämnda klarade EM-kvalgränsen och fick en plats i den svenska truppen.

Truppen består av 20 aktiva. Åtta har tagits ut tidigare, bland dem Armand Duplantis, stav, Andreas Kramer, 800 meter och Thobias Montler och Khaddi Sagnia, längd.

Ämnen i artikeln

Friidrott
Meraf Bahta

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt