Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 09:06 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/bajen-legendaren-idag-hade-det-blivit-varldens-rubriker/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sport

Bajen-legendaren: ”I dag hade det blivit världens rubriker”

Här är Johan Esks elva vecka 36. En sammanfattning i kortbitar över sportveckan som gått.

1 Historielektionen

Bajen-legendaren Kenta Ohlsson berättade i samband med sin 70-årsdag i DN om hur det kunde gå till på 70-talet. I ett derby mot Djurgården hände detta: 

”Vi stod i en klunga vid sidlinjen efter ett mål. Då hoppade det in en supporter och hann känga mig i ryggen innan vakterna fick tag i honom.”

2 Efterspelet

”Pappan ringde mig och berättade att sonen hade problem med knark så vi drog ett streck över det. I dag hade det blivit världens rubriker.”

Kenta Ohlsson minns en annan mediatid.

3 Efterspelet 2

Trähatten som släppte ut idiotin i full frihet och kastade en brinnande bengalisk eld mot sittplats kanske kan få de överhettade känslorna mellan Djurgårdens och Hammarbys fans att svalna.

4 Kvalsegern

Efter en ovanlig kvalresa där Sverige oväntat förlorat och vunnit utan att spela blev damlandslaget klart för VM i Frankrike via 1–0 borta mot Danmark. Segern var hur stabil som helst.

5 Kvalförlusten

Danska damerna var nyss i final i fotbolls-EM. Nu har de kanske missat att kvala in till VM nästa sommar (osäkert playoff väntar). Men ett nytt avtal har de i alla fått till. Det kan ha kostat den där VM-platsen.

6 Dansklaget

Även danska herrarna har varit ute i konflikt. I veckan fick spelare från lägre divisioner och från futsallandslaget hoppa in och spela träningsmatchen mot Slovakien. Låter som en framtida film.

7 Tränarparet

BP:s Luis Pimenta och Goncalo Pereira hade en ledarstil som hämtad ur Grottbjörnens folk eller någon annan forntida skildring. Efter dålig scouting och grov felrekrytering är paret borta.

8 Försvarstalet

Det enda komiska i BP-soppan var Pimentas försvar. För att ta en ny litterär koppling lät hans svammel om ords betydelse på engelska som försvarstalet August Strindberg skrev om. 

9 Ledarderbyt

Bajens Billborn sågade BP för skandalen och klubbens utveckling. Med en verbal volley undrade BP:s avhoppade sportchef Majstorovic hur det var i Bajen under förre tränaren.

10 Förvandlingen

I september 2017 var Serena Williams nära att dö när hon födde sin dotter Olympia. I september 2018 är hon i final i US Open. Däremellan har hon spelat final i Wimbledon.

11 AIK-citatet

”Precis som alla andra har jag ljugit och bedragit.” Förre AIK-ordföranden Johan Segui säljer in sin bok. Tyvärr svalnar intresset när han ärligt erkänner självcensur i berättandet.

Läs mer: Johan Esk: Idrotten bryr sig om miljön lika lite som politiker bryr sig om idrott

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.