Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 08:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/barcelona-tappade-viktiga-poang-i-titelstriden/

Sport

Barcelona tappade viktiga poäng i titelstriden

Lionel Messi var inte nöjd över att tappa poäng mot Celta Vigo.
Lionel Messi var inte nöjd över att tappa poäng mot Celta Vigo. Foto: Lalo Villar/AP

Bara 2–2 mot Celta Vigo. Det betyder att Barcelona tappade viktiga poäng i kampen om totalsegern i den spanska ligafotbollen.

TT Text

”Barça” hade 2–1 med två minuter kvar, men överrumplades av en frispark signerad Iago Aspas, Celta Vigos glödhete målskytt som säkert skickade in bollen vid ena stolproten.

Innan dess hade firma Lionel Messi/Luis Suárez haft uppvisning med dubbla mål, båda av Suárez.

Uruguayanen nickade först in en delikat frispark från Messi till 1–0 i den 20:e minuten. Sedan, vid ställningen 1–1, hittade samma duo varandra via väggspel i straffområdet.

Men det räckte inte.

Poängtappet innebär dock att Barcelona tar tillbaka serieledningen i La Liga, en poäng före ärkerivalen Real Madrid med en match mer spelad.

Ämnen i artikeln

Fotboll
FC Barcelona

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt