Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 09:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/bekraftat-chelsea-varvar-tysk-stjarna/

Sport

Bekräftat: Chelsea värvar tysk stjärna

Timo Werner, i mitten, firar ett mål tillsammans med Emil Forsberg.
Timo Werner, i mitten, firar ett mål tillsammans med Emil Forsberg. Foto: Jens Meyer/AP

Chelsea och Leipzig har kommit överens om en övergång för den tyske anfallaren Timo Werner. 24-åringen lämnar nu Bundesliga för Premier League. Övergångssumman uppges ligga på runt 550 miljoner kronor.

TT Text

Han blir kvar i Leipzig säsongen ut, men möter upp sina nya lagkamrater i juli. Sedan tidigare har London-klubben redan värvat Ajax-stjärnan Hakim Ziyech till kommande säsong.

– Jag är lycklig över att ha skrivit på för Chelsea. Det är ett stolt ögonblick för mig att få ansluta till en sådan stor klubb, säger tysken till klubbens hemsida.

Anfallaren har svarat för 26 mål på 32 matcher i Bundesliga den här säsongen.

I Leipzig har Werner varit lagkamrat med Emil Forsberg sedan 2016.

Ämnen i artikeln

Fotboll
Chelsea FC

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt