Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 13:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/belgien-ger-dispens-for-formel-1-lopp/

Sport

Belgien ger dispens för formel 1-lopp

Formel 1-loppet på Spa får dispens från förbudet för publika sammankomster i augusti.
Formel 1-loppet på Spa får dispens från förbudet för publika sammankomster i augusti. Foto: Francisco Seco/AP

Belgien har förbjudit alla publika sammankomster till och med augusti. Så formel 1-loppet på klassiska Spa-Francorchamps skulle inte kunna genomföras som planerat den 30 augusti. Men nu får F1-arrangörerna dispens, skriver motorsporttidningen Autosport.

TT Text

Regeringen går med på ett koncept där loppet arrangeras utan publik och med ett strikt regelverk för att begränsa antalet människor på plats. Förare, funktionärer och all annan personal på plats måste hålla avstånd för att minska spridningen av coronaviruset.

– Spa-Francorchamps har 50 år av formel 1-historia, så det är viktigt för Belgien och regionen att loppet kan hållas, säger Spas kommersielle chef Stijn De Boever till Autosport.

Efter Belgien väntar Storbritanniens grand prix. Det är oklart om den tävlingen kan köras som planerat den 19 juli. Däremot har arrangörerna och F1-cheferna kommit överens om att köra två lopp på brittiska Silverstonebanan när coronarestriktionerna lyfts och det blir möjligt, uppger BBC.

Båda loppen kommer att köras utan publik.

Formel 1-säsongen avbröts bara dagar innan premiären skulle ha ägt rum i Melbourne i mars. F1-arrangörerna hoppas återstarta bilsporten i Österrike den 5 juli.

Läs mer: F1-stjärnan Hamilton gillar coronavilan