Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 21:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/bennison-nominerad-till-nytt-prestigepris/

SPORT

Bennison nominerad till nytt prestigepris

Hanna Bennison jublar efter mål i sommarens EM.
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Våren 2021 hade sajten Goal Hanna Bennison, 19, i topp på listan över världens största fotbollstalanger.

Nu kan den svenska landslagsmittfältaren prisas på nytt.

TT Text

Den italienska tidningen Tuttosport, som ligger bakom priset Golden Boy, har till i år även instiftat priset Golden Girl, ett pris som delas ut till Europas bästa spelare under 21 år där vinnarna utses av tidningen efter en omröstning bland 40 sportjournalister i världen.

Bennison, till vardags i Everton, är ett av 15 namn på listan som kommer att kortas ner till tio namn i mitten av oktober.

På herrsidan är den svenske landslagsanfallaren Anthony Elanga, 20, en av 40 kandidater att vinna Golden Boy-utmärkelsen.

Ämnen i artikeln

Fotboll

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt