Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-19 09:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/berg-narmar-sig-comeback-ska-spela-i-ar/

Sport

Berg närmar sig comeback: ”Ska spela i år”

Erik Berg närmar sig comeback.
Erik Berg närmar sig comeback. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Tävlingssäsongen närmar sig för Djurgården.

Och efter lång tids rehabilitering gör den även det för Erik Berg.

– Han jobbar hårt, säger Djurgårdens läkare Karl Barrling.

Erik Berg har kämpat med ett krånglande knä i flera månader. Under lägret i Sydafrika trappade han upp träningen något – och när Djurgården under måndagen var tillbaka på Kaknäs var Berg med på planen.

Mittbacken körde individuell boll- och löpträning på sidan av och gör framsteg i sin rehabilitering.

– Han är i ett skede där vi jobbat på ganska bra, där vi lägger på lite mer träning och där han kan vara med lite mer med laget, säger Karl Barrling.

Djurgården inleder sin tävlingssäsong den 22 februari när man möter Dalkurd hemma i Svenska cupen. Det är ännu oklart när Erik Berg väntas vara helt återställd, men i Djurgården finns en förhoppning om att han ska vara redo inför den allsvenska säsongen.

– Vi har satt upp interna målsättningar med Erik och det är något som vi av respekt för spelaren håller för oss själva. Men målet är att han ska spela i år och att han ska köra en full säsong, säger Karl Barrling.

Läs mer: Guldhjälten om förlängningen: ”Det som varit har varit”