Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-04 05:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sport/berlusconi-avsluta-i-milan-zlatan/

Sport

Berlusconi: Avsluta i Milan, Zlatan

Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: Matteo Bazzi/ANSA

I 31 år var han Milans starke man och såg klubben vinna allt som är möjligt. Silvio Berlusconi må ha blivit 84 år, men han vägrar alltjämt att sakta ned på takten.

TT Text

Numera äger han Serie B-laget Monza, och har sett till att värva in profilstarka spelare som Mario Balotelli och Kevin-Prince Boateng. Monza är i allra högsta grad med i kampen om att för första gången någonsin ta klivet upp i Serie A.

Det har medfört flera spekulationer i Italien om att Berlusconi, vid en uppflyttning, ska försöka locka en viss Zlatan Ibrahimovic till Monza från Milan.

Men så kommer inte att ske. Om Berlusconi får bestämma.

– Jag tycker att ”Ibra” borde avsluta sin fantastiska karriär på högsta nivå, och mitt råd till honom är att göra det i Milan, säger Berlusconi i en intervju med italienska Sky Sport.

Silvio Berlusconi leder även mittenhögerpartiet Forza Italia. Han har tidigare bland annat varit premiärminister i tre omgångar, och har varit inblandad i fler skandaler än vad som är möjligt att få plats med i detta utrymme.

Ämnen i artikeln

AC Milan

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt